Tuesday, November 8, 2011

Video Blogger Termahsyur *FAVOURITE AKU!

Hallo Dudes & Chicks. It's being a while. First of all aku nak wish SALAM AIDIL ADHA kat korang (walaupun dah raya-2). Pengorbanan aku? Aku rasa aku dah korbankan segala-galanya. aku punya duit, masa, tidur masa PART 5 hari tu. So aku rasa aku dah succeed... KOT. Wahhahahah..

Oklah. Malam ni aku tak nak carut lebih. Aku just nak share pasal minat aku yang suka stream video kat YouTube. Aku suka stream video K-pop, J-pop, BLOOPER And paling aku suka stream video blogger 'Malaysia' yang famous kat situ. So kat sini aku nak listkan 3 video blogger yang aku rasa aku suka usha and aku subscribe and aku follow. Aku listkan dari yang aku LEAST suka sampai AKU SUKA lah ok nak bagi dia macam surprise2 sikit. So let the LIST GO! ^___^~

2nd RUNNER UP goes to:

TENGKU FATIN !!




CLICK GAMBO untuk lagi BESO !


Description : Okaylah korang mesti tertanya2 siapa minah ni kan? Baru berumur 18 tahun (2011). Budak lagi dia ni. =.=" Okay dia VBlogger yang suka share ketidakpuashatiaan tentang everyday life dia dekat youtube. Everytime she posted her video it's all about how she interact with whom she thing is 'corrupted' like a video entitled 'ada dara, lu kolot #18' which briefly bring us to that the corruption of youth girls nowadays who think that loss virginity before marriage is COOL rather than girls' who didn't. Apa yang aku boleh komen aku suka dia sebab dia memang LANTANG gila apabila berhujah and tak FORMAL. Ya loo selalu aku tengok Vblogger lain nak buat video pun style2 macam nak bagi ceramah macam lecturer2 kat U. Memang aku pangkah lah Bblogger macam tu. Tettttt... Trademark minah ni adalah 'HOLO' yang aku pun terikut2.. hahaha. Aaa, lagi satu. Fatin ni jugak jenis yang bukan jiwang and aku rasa dia jenis FREE&EASY. She's cool. I can see. Dia pun selalu bila bab2 last2 tu ada buat segment 'PROMOTE TIME' which dia akan promote barang2 yang dia rasa KITA PUN PATUT ADA APA YANG DIA ADA. so it's cool she knew a lot of stuff that what she had we should also have. So that's that. FATIN is at number 3 on my Vblogger chart. ;)

YouTube Channel : http://www.youtube.com/user/ftnfdzl#p/u
Facebook Fan Page : Tengku Fatin Fadzil

YouTube video sample :


1st RUNNER UP Goes to... Jeng Jeng Jeng !!!

ANWAR HADI !!!!




MACAM BIASA CLICK GAMBO UNTUK BESOKAN..


Description: Haa, siapa tak kenal mat ni. Lahir pada tahun 1990, berasal dari Kedah dan masih menuntut di sebuah unuversiti di Australia, Video beliau yang selalu diutarakan penuh hujah2 berkaitan dengan life dia di Australia dan juga pengalaman dia kat sana. Also include pendapat dia tentang isu semasa yang ada antara 1 videonya yang agak 'KONTROVERSI' dek kerana mengheret nama isteri PERDANA MENTERI. Opps! It's ok dude. Mistake happen all time. Hahaha. But aku rasa apa yang dikatakan mat ni pasal dia komen pasal ROSMAH tu memang semuanya betul coz ROSMAH always 'breach' something without BRAIN. Opps, I did it AGAIN. hehhh. Nevertheless, I don't want to tall about politic issues here but as a civilian, me ( also including ANWAR HADI and probably MILLIONS out there) are doubtful about what ROSMAH reaction towards the TSUNAMI events that hit JAPAN early this year. HahAHAH~ *Dah speaking lah pulak aku ikut si ANWAR HADI. Hahahah.. Video dia kadang2 dimasukkan dengan unsur HUMOR but kind of SERIOUS, which tells the followers of what he tries to deliver in his video. Kind of good famous and attracts THOUSANDS of girls out there. Handsome? Ok lah jugak. Hahahaha... So 2nd place goes to ANWAR HADI. HeheHE~

YouTube Channel : http://www.youtube.com/user/IniAnwarHadi
Facebook Fan Page : IniAnwarHadi

YouTube video sample :


Last but not least... Haaa, HAMPA semua mesti dah boleh agak kan. Lagi2 aku dah guna BAHSA UTAGHA ni memang ampa dah tau lah kan.. Haa SIAPA SIAPA SIAPA? Mai habaq kat Cheq siapa dia! Gadis ka? Jantan ka? Jeng.. Jeng.. Jeng..!

And The WINNER goes to...........

MAT LUTHFI !!!!!!!!





CLICK GAMBAQ TU BESAQKAN GAMBAQ NA... Kui3..


Haa.. Apa? Ang pun fikir sama dengan aku jugak? Ya, Memang dia yang terbaik diantara yang terbaik! Video dia PALING BEST! Video dia PALING GEMPAK! Video dia PALING LAWAK! Video dialah YANG PALING KREATIF! Dia yang terbaik! MatLuthfi, I 'lappp' you! Let's MAKE LOVE!!! Tettttttttt! eh, let's be friend! Whahahhaha~ Aku kalau teruja memang macam ni so. mintak maap na.. Hahahah.. Lahir pada 1990, dan masih belajar di Australia dalam bidang kejuruteraan ( dah sama macam ANWAR HADI lah pulak... >.<), Video dia memang BEST aku cakap sebab dia sangat kreatif. Means what? Dia selalu utarakan isu semasa yang kebanyakannya berkaitan dengan KEREMAJAAN ( memang sesuailah dengan umur2 macam aku..) yang kebanyakannya banyak menyimpang. Moreover, isu2 tentang kebodohan rakyat MALAYSIA (terutamanya artis2 industri TANAH AIR MALAYSIA) dan kenapa kebodohan itu berlaku dan terjadi. Cukup pengisian. Aku enjoy. Every video dia post aku follow. Paling aku ingat video dia yang tentang dia jadi banyak2 karakter ada jadi Nyah lah, jadi Pak Imam lah, jadi ANWAR HADI lah dalam video tu. Sumpah LAWAK gila.. Ada lagi satu agak latest jugak video tentang group MALAYSIA bodoh yang nak jadi K-pop. So matlutfi ni ada bagi preview and dia buat video tu sebab nak sarkastik je dekat diorang ni. SUMPAH mahsyuk! Kan? Kan? Kan? HahHAaH. So, MatLutfi came up 1st on my Chart! Ehee.

Facebook Fan Page : MatLuthfi90



YouTube Sample Video :


Tamatlah sudah carutan aku hari ni tentang VideoBlogger favourite aku kat YouTube sana. TENGOK TITLE POST NI PUN KAU DAH TAU KAN. So lepas ni tak payah nak dok kecoh2 cakap weyh ada minah/mat ni famous weyh apasal kau tak suka? VIDEO dia Lagi best! Pejadahnya. Kan aku cakap FAVOURITE aku.! Don't be BANGANG okay. Aku tau ada banyak lagi Videoblogger yang macam famous like Maria Elena lah, Mentol Pecah, Afiq Says dan 'Etraxect' ( aku tak reti eja..)! Apa yang aku list ni adalah 'favourite' aku dan aku follow. Yang lain aku tonton jugak just aku tak berapa nak minat sangat arr. Walaupun famous tapi tergedik2 depan camera macam syiok sendiri. Huhuhuh. Sorry ya siapa terasa. Lol. Aku just minat yang spontan tak tergedik and ada pengisian itu aje. Huhuhu. Okaylah. Dah malam gila ni. Esok aku nak kerja. Berambus dulu. Adeau Amigo!!!

No comments: