Wednesday, November 30, 2011

DISKRIMINASI : GEMUK MACAM ANAK BADAK~


Gambar tiada kena mengena dengan MANUSIA yang hidup ataupun yang mati tapi ada kena mengena dengan BADAK AIR yang hidup ataupun yang mati.. >.<

Salam. Aku saja nak sudahi bulan November ni dengan membuat entri baru. WoooHooo. Sejak kebelakangan ini, sejak duk rumah ni, aku makan tidur makan tidur main game and tengok movie. Aku tak sedar aktiviti aku yang 'sihat' ni mengundang kecelakaan kepada aku sendiri. YES! Orang mula dah tegur aku GEMUK! Tahniah! Aku macam biasa 'very da defensive' masih nak menegakkan benang yang basah since aku rasa aku tak gemuk mana pun. Maybe pipi dah tembam tu adalah sikit2. Tapi aku memang percaya yang benang tu takkan nak tegak2 dah as soon aku try pakai seluar skinny aku yang bersaiz 29; SENDAT NAK MAMPUS! Oh Em Gee! What should I do?! I feel like the world has met it END and I can heard that ISRAFYLL has blew it horn for the JUDGEMENT DAY! *Aku saje je exaggerate lebih2. Kui3...

Now I'm thinking yeah memang aku dah gemuk balik. Aku just takut I'll be back to the same old me 10 years ago in which I was onlt 10 and I weight to almost 160 lbs (almost 80 kg) !!! That's fucking HUGE weight you see!! I'm terrified. Aku hanya dapat rasa slim sikit masa time aku form 5 in which berat aku around 125 lbs (65 kg) and turuunnn lagi bila masuk UiTM jadi118 lbs ( 56 kg!! ) jer tau!! Then la ni tiba2 naik balik noo! Aku takkan bagitahu berapa. Hahaha.. Aku harap aku boleh dapat balik berat ideal aku tu around 56kg to 65 kg ( korang pandai2 lah kira pounce dia berapa.. Maleh nak tulis >.< ).

Aku mula sedar ni sebab apa? Sebab ada sekor celaka ni ( budak laki) dok kacau2 msg aku. Kira hari2 lah dok msg aku. Nak kenal lah, kata kawan lama aku lah. Bila aku kata tak kenal gedik2 nyentap. Then aku tak kisahlah kan dia nak kawan balik ke apa. Then dia mintak Facebook aku dia nak add. Lepas dia mintak tu, dia usha2 laf Default Pic aku yang terkini tu then dia msg aku. dia cakap apasal dah 'mok2 bam2' ni? Aku cakap lah, 'WTF? my weight is just around 60 kg at the height of 172cm!!' Okay itu aku tipu tapi aku tak overweight lagi ok. HahaAHH.. And then kau tau babun ni lepas tu terus dah tak msg2 aku dah sampai sekarang. ADD PUN MEMANG TAKLAH KAN kat FACEBOOK aku. So dekat situ nampak sangatlah kan dia 'JUDGE AKU MENGIKUT UKURAN BADAN AKU'. Haaa, celaka2 laknatullah macam ni lah paling aku benci kat dunia ni. Kawan orang sebab orang tu ada body mantap, muka kacak, putih melepak dan semua yang hanya elok di 'pandangan mata'. Eyh, kau boleh blah lah sial. Kau pun taklah 'segak' mana pun! Ciss. Marah betul aku orang yang suka mendiskriminasikan orang lain ni. Sungguh WTF! >.<

Dear kawan lama yang sakit otak tahap kritikal,

FYI, kawan2 aku yang banyak aku kenal tak semua handsome, kurus, atau putih melepak macam kawan yang kau nak tu. Sorrylah aku tak boleh jadi seperti apa yang kau nak. Aku ni hanya manusia yang lemah yang perlu bimbingan lagi daripada orang lain. Bukannya 'zuhud' macam kau yang suka judge orang dari luar semata2. Kalau kau nak kawan lawa2 kau kawan dengan artist je ar! Senang citer. Huhuhu...

Lepas ni aku kena shed kan sikit lelemak kat badan aku ni. So aku dah start tak makan NASI dari semalam ok. Adoyaii. Puas aku psycho diri aku yang ' tak makan nasik takkan MATI! ' so aku pegang terhadap prinsip tersebut. Entah boleh tahan ke entah tak. Haizz.. Puas memikirkan hal yang tersebut. Hohoho..

So akhir kata, kalau siapa2 yang plan nak diet jugak macam aku marilah bersama2 menjalani hidup yang lebih sihat. Tak payahlah nak makan sangat fast food tu. HUhuhu. And kepada siapa2 yang punya kawan yang suka diskriminasi korang, buat2 lah tobat tak payah kawan dia. Tak guna pun kalau ada kawan macam ni. BUAT ROSAK AKHLAK DUNIAWI & UKHRAWI. Oklah. Chiowww~

No comments: