Sunday, June 19, 2011

Minah-minah kelas yang fuddy-duddy kepala otaknya...

Tengok baru je post sat tadi tak nak kutuk2 orang ni nak kutuk balik . Adoi . Jahatnya . Tapi yang buat masalah dengan aku tu lagi JAHAT . Sebab apa entah ? Ni nak cerita lah ni . Tak sampai 3 minggu aku dah masalah dengan 2,3 orang classmates aku . YES !! ^_^

1. HAL GATHERING
Aku bukan nak bangkit balik isu ni tapi macam perlu terus-terangkan hal yang sebenar . Sebagai committee yang terlibat dalam GATHERING , teramat berat tanggungjawab kami untuk membuatkan event ni GEMPAK macam korang mahukan . Kitorang bertungkus-lumus cari tempat lain sebab korang cakap dah boring buat kat dewan DKHA bla..bla..bla.. So kitorang cari tempat lain . Ok fine , dah cari . settle . Kitorang bagi tema untuk korang senang cari baju , dah settle . Apa lagi ya korang nak ? Masih ada lagi yang tak puas hati tu ! Lagi-lagi budak kelas sendiri . Aku tak ada niat ya nak jatuhkan siapa2 tapi perangai korang dah melampaui batas kesabaran manusia sejagat . Dah lah part 5 , lepas tu masih tak puas hati dengan hasil kerjasama kami bertungkus-lumus selama ni . Tak pernahnya nak bagi support . Kerja goyang kaki lepas tu complaint ni complaint tu ! GIVE US A DEEP BREATH lah weyh ! Then siap boleh post dekat status FB ' Kita tunggu dan lihat sahaja nanti...' Amboi , macam kau saja nak cari masalah dengan kitorang . Semuanya terjadi lepas aku post advertisment pasal GATHERING tu . Seperti YANG TIDAK DIJANGKA , dapat feedback tak best . Especially dari junior2 . ( Diorang apa benda kitorang buat pun tak pernahnya support . Choi. ) Kalau dari junior tak apa lagi ni dari Part5 sendiri . MULUT BERBUIH . Lepas tu sebab committee kami ni sakit hati sangat ada sorang lah antara kami melepaskan tension post dekat WALL untuk defense kitorang . Aku rasa walaupun tak sesuai dengan keadaan yang ribut taufan tsunami melanda ada betulnya jugak apa dia buat . Dia cuba pertahankan maruah kami sebab dah memerah keringat untuk jaga hati2 korang semua ni nakkan yang TERBAIK . BUKANNYA TAK BUAT KERJA LEPAS TU COMPLAINT ITU INI !! BLOODY FOOL . Malam tu jugak aku dapat message dari seorang member , ' FaYee apa kau post dekat wall FB lagi ? Don't you start again..' Aku MULUT BERBUIH lagi ! Aku question diri aku , ' What the hell did I posted ? ' Aku tak peduli sangat apa dia kasi message kat aku tu sebab dia ni baik . Tak pernah cari masalah just senang di-control . That's not cool . Orang lain yang post aku pulak kena HENTAM . Masalah betullah diorang ni . Memang gila meroyan . Then apa terjadi kita let it be je . GATHERING tu malam ni . Aku harap everything will go beyond my expectation . Yang duk kutuk2 tu kau tengok je lah malam ni macam mana as what you said . CROSS FINGER . X_X

2. HAL TEMPAT MAKAN
Jumaat lepas , Aku meluangkan masa Di Aeon Seberang Prai dengan budak kelas . Nak cari hadiah2 untuk GATHERING malam ni . Wah ,tak sabar seyh . HhehEHEHE. Banyak jugaklah kitorang beli . Aku sebagai committee terpaksalah jalankan tugas walaupun sebenarnya aku bukan AJK Hadiah , aku AJK Persembahan tapi aku suka tolong kawan aku sorang ni sebab dia banyak tolong aku . Yang penting dia TAK BIAS dalam berkawan . Ok let's continue . Lepas settle cari2 barang kitorang plan nak dinner terus memandangkan dah 1830 HOURS dah masa tu . So kitorang pun carilah tempat nak makan . MINAH A nak pergi makan kat PIZZA HUT . MINAH B pulak tak boleh makan dekat PIZZA HUT sebab lidahnya ' lidah MELAYU ' . MINAH A dah sangap nak makan PIZZA sebab weekdays ada 50% off . So MINAH A menang sebab semua orang crave for PIZZA . last2 offer tu dah tukar method dia . Now dia ikuy menu set ; HARI JUMAAT CREAMY CARBONARA je yang ada 50% . Diorang ni mana makan PASTA . ciss , TAK ITALY lah weyh tak makan PASTA . So aku plan lah suruh diorang makan dekat JOHNNY's . JOHNNY's makanan SIAM & STEAMBOAT so ada lah KEMELAYUANNYA sikit which MINAH B ni sangat2 suka . Nak buat decision makan dekat JOHNNY's pun ambik masa kot . Last2 masuk jugak ke dalam . Dah duduk semua . Seperti aku jangka MINAH A complaint itu dan ini . Nak tahu apa dia cakap tak ? Ini dia !

' Saya 1st time makan dekat sini . Mana pernah makan kat tempat mahal2...'

Aku tersentak seketika . Tak kisahlah sebab aku dah masak dengan perangai 'conervative' dia ni . Lepas tu MINAH B pun baru sampai sebab dia meronggeng ke mana entah tadi . Dia rancang supaya kita makan steamboat sebab kenyang . At 1st aku nak makan set2 je sebab tak sampai rm10 pun tapi sebab aku lapar gila punya pasal makan je lah steamboat . Kawan aku yang pemurah ni seperti aku katakan , senang dipengaruhi . Dia pun teragak2 nak makan ke tak nak . MINAH A bersuara lagi ,

' Awak tiga orang makan je lah . Saya dengan ***** tengok je korang makan . Awak semua kan ANAK ORANG KAYA . Makan pun MAHAL-MAHAL . '

Pemikiran kolot MINAH A semakin berleluasa . Lalu member aku sorang ni decide dia pun tak nak makan jugak . Dia pun decide nak tengok aku makan bersama MINAH B . Gila lah weyh . Aku mana biasa dowh orang tengok2 aku makan . Macam paria kot . Ada ke orang datang saja2 ke restoran untuk tengok orang makan ? Memang macam apa je . Then , MINAH A si kolot ni berkata-kata lagi !

' Daripada saya makan dekat sini baik lah saya makan dekat GELAS BESAR . Dahlah murah boleh minum APPLE SUSU , nasi banyak , bla.. bla..bla...'

Aku tak dapat menahan kesabaran lagi ! Then aku dengan intonasi yang sangat marah lalu berkata ,

' JOMLAH BLAH WEYH , DAH DATANG KAT SINI YANG DOK COMPLAINT2 APAHAL ! KALAU KAU TAK SUKA KAU BOLEH BERAMBUS WEYH !!! @_@ '

Aku tambah2 lagi !

' DAH DATANG SINI TAK PAYAH LAH NAK COMPARE2 DEKAT GERAI KAT LUAR TU !! MACAM SIAL AR ! '

Orang lain dah start2 pandang kat meja kitorang . Aku memang MARAH sangat dengan MINAH A ni . Dulu dah lah malukan aku kat kawan2 kelas cakap aku GEMUK . Setahu aku kau pun pernah GEMUK kan dulu ? Kau ni lupa daratan weyh . Kau seharusnya bersyukur kot . Bukan kau kutuk balik orang2 yang dulu kau pernah rasa kat tempat dia .

Lepas ribut2 tu , diorang pun cuak2 . Apa diorang boleh buat ? Diorang blah lah . Tinggalkan aku dengan MINAH B ni . MINAH B tak berapa faham sangat perangai MINAH A ni tapi tahan je lah . Kalau aku tak boleh weyh , dah kena pijak nak tahan2 apa bendanya ? BUAT SAKIT JUBOQ ANG je !!!


KONKLUSINYA , biar budak kelas pun jangan sampai kita kena tipu weyh . Aku bukan suka2 post benda ni kat wall nak malukan orang . Kalau korang sendiri tak malukan maruah orang lain takkan adanya KARMA . Apa2 pun aku post aku tak ada niat nak jatuhkan siapa2 just aku nak korang faham apa yang aku pendam selama ni . Aku tak maksudkan semua tapi 2,3 orang ni je . Yang lain aku sangat respect . THANKS SEBAB MEMAHAMI !!

2 comments:

nadia said...

sabar3 :) huhu

FaYee said...

sabar separuh daripada iman . :P