Tuesday, May 17, 2011

Malaysia's to launch first ' K-pop ' groups . SAMPAH APAKAH INI ?! ( Part 1 )

Haaa , Cuba baca betul-betul . Aku tak tipu ! MALAYSIA ada Grup K-pop kot ! TAPI SAMPAH BELAKA!!! Sebab apa sampah ? Nanti aku evaluate dengan panjang berjelar2 ok . First aku nak introduce dulu groups dia . Malaysia ni memang advance dowh , launching je terus 2 group K-pop keluar sekaligus . ( MEMANG bab2 keluarkan produk 'sampah' MALAYSIA terbaik ! ) . Tapi untuk entry blog aku kali ni , aku nak introduce the 1st one of the two which is critically acclaim ; towards the anti-fans , and the K-pop FANATIC ! lol . >.<

1st GROUP : MAX 247 / 24:7 ( aku tak tahu mana nama yang diorang officially nak guna ni . )



Perghhh... Ada rupa macam KOREA tak ? Kalau korang cakap ada pergilah cek mata ke tak pun cungkil habis mata tu bagi buta terus . Hadooiii ! K-pop pejadahnya HITAM LEGAM macam ni ?! Pakai bajet nak tunjuk ada 6-packs , 'sepack' pun aku tak nampak ! Kurus kedengkang adalah ! Ada jugak yang boroi buat2 tahan nafas . Macam haram . >.<



Yang ni memang aku angin habis lah . Dah lah bajet k-pop , lepas tu ciplak lagi trade mark Super Junior ( SuJu ) . Pergh , wa memang menyirap darah wa sama lu orang weyh . TAK CUTE lah weyh korang bila buat macam tu ! TAK CUTE OK !!! macam palat aku tengok .!



FYI , mat ni lah dalang segala dalang . PEMBIKIN PANAS kipas-susah-mati K-pop senantero MALAYA . Tak guna punya botak !! ohoii botak kau pergi YUN NAM HAIR CARE kasi tumbuh rambut lagi bagus lah woiii !! >.<


SEJARAH MAX 247 : Aku pun tak tahu kurun bila diorang ditubuhkan . Apa yang aku tahu diorang2 dipilih berdasarkan ujibakat yang dijalankan akhir 'tahun lepas' ! Aku ulang ya , ' akhir tahun lepas ' . Sekarang barulah bulan Mei . Pergh , bapaklah . Cepat gila diorang debut kan . Tak sampai 1/2 tahun ! Kalau korang nak tahu , K-pop group yang ORIGINAL kat S.KOREA tu diorang training for about 3-7 years before debut ok !! SEBAB tu diorang nampak PRO !! Minah2 or mamat2 yang tengok kumpulan SuJu ke , 2PM ke , B2ST ke , F.T. Island ke , Girls' Generation ( SNSD ) ke , BROWN EYED GIRLS ke , f(X) ke menari GEMPAK2 kan ? kan ? kan ? Group ni pun ada ciplak nama KOREA ; sorang nama KIM sorang lagi nama TAEMIN ! O.M.G ! Memang desperate nak mampos punya manusia . Sampai nama sendiri tukar jadi nama orang KOREA ! TAEMIN ( ahli kumpulan SHINee) tu sangat cute wooo ! sangat talented dan masih muda !!!


Ini dia TAEMIN ! Sangat COMEL , MUDA & TALENTED OKAY ! BUKAN macam TAMIN . KICAP BUSUK lagi TENGIK ! BODOH ! >.<


Disebabkan hal demikian Tup tap tup tap , yang nama TAEMIN tu terus tukar jadi TAMIN. WTH . Baguslah nama brand KICAP . haish . bodoh gila . ! Haaa , korang nak tengok pulak tak macamana group ' k-pop MALAYSIA ' ni menari ? Ni haa tengok sampai puas !

Song Title : Cinta 247
M-pop Group : MAX 247 / 24:7



WTF??!!! Kan aku cakap dah Menari macam haramjadah .


Ni tengok pulak group K-pop yang 'original' perform macamana !!
Song Title : SHOCK & Bad Girl
K-pop Group : BEAST / B2ST


Nampak tak perbezaan yang 100000000000X berbezanya dengan VIDEO SAMPAH kat atas tu ? Pergh! LOVE BEAST 4EVA ! <3


Bukan nak kutuklah kan . Korang sendiri yang label group k-pop la pejadah . Actually korang dah tukar kan genre k-pop korang tu ke M-Pop yang membawa erti Malay Pop @ Melayu Pop . Grrr . Macam sepesies je lah dengan K-pop tu pun . Ada ke diorang nak cover2 cakap K-pop : Keindahan Pop ?! Buto lah weyh ! Kalau ya pun nak bajet K-pop ke M-pop pejadah la kan at least korang berlatih lah dulu bagi PRO . Cuba jadikan group2 korea tu sebagai CONTOH . Barulah orang boleh salute , tabik spring kat korang . Ni entah background entah apa-apa aku tak kenal langsung tiba-tiba jadi famous ; FAMOUS KENA KUTUK SEBAB MENCIPLAK ! Haa , kalau nak tahu diorang ni paling famous kat Facebook lah . Ada siap page 'anti-fans' lagi !! Baru2 ni usha dah masuk 10000+ ! haa , tak percaya ? Cuba tengok !!

YANG NI PAGE 'ANTI-FAN MAX 247' ( nak usha boleh tekan )


Hambik kau sampai 11000+ setakat pukul 2.37 a.m. GMT+8 !!! Cayalah . Facebookers terdiri daripada kipah-susah-mati @ fans SuJu atau nama lainnya E.L.F . Nak tahu pasal E.L.F tekan SINI . Page anti-fans ni memang port maki, carut, ngumpat, apatah lagi bergaduh sakan !! lantak korang lah pahala dosa masing2 . Tak mahulah gaduh2 pasal group sampah ni ya . HhahHh . ^_^


YANG NI PULAK PAGE 'REAL FAN MAX 247' (tekan kalau korang nak join fan club diorang ! ewww ! )


Kau tengok berapa ribu je pun minat group ni ? Yang LIKE pun memang nak FIRE/kutuk/maki/cari gaduh/cari pasal/tak ada kerja/buta seni punya orang je yang add !! WHAT A HOPELESS LOSER ! Kalau nak tahu , admin Fan page MAX247 ni memang bengap tahap susu besi tahu . Dia tak bagi orang komen dekat WALL page tu. Takut kena maki/carut lah tu . Dasar bapok tak ada telor . Haish lagi ! >.<


In conclusion , please and please see yourselves in the mirror . Are these the things that you really want MALAYSIAN to see ? How can you 'sell' yourself internationally if you still can't make it through the MALAYSIA's market . People see you people as an embarrassment to them especially to the K-pop fans . They feel really offensive with your existance . Frankly said , I'm not really against you . Perhaps I enjoyed Malaysian songs so much that I love K-pop , J-pop and English songs . What the thing that really piss me off is how you make it through the industry . It's really a shitty step to start and now you have to overcome all of this hatred and malice from the Malaysian especially from the youth group . Actually what's the main of all this is that you're not well prepared to the industry . Mr. Aensar ( or whatever your bald head name is...) , you are lack of K-pop research ! Perhaps , you're not trying to introduce the K-pop music that the Malaysian entertainer/singer/group sing but you bring in PLAGIARISM ! Do you know what PLAGIARISM is ? ( Pergi belajar BEL311 balik !! ) You don't know what K-pop is and it's history . Internet , the media mass isn't well enough . It take years or decade for you guys to achienve and to get the knowledge of what K-pop really is ! Wise said , go back home and practice more . Just pull-back and and make a comeback when you feel you ARE READY ! ADEOU !


TO BE CONTINUED.....

No comments: