Friday, January 6, 2012

Tahun baru, Design baru !

Salam..! Selamat Tahun Baru 2011! Tahun baru, Design baru, Gambar Baru, PERANGAI MASIH SAMA! HuahhHAAHAH! Aku recently dah tak baper nak rajin menaip sangat and nak post something2 kat blog sebab aku lebih banyak membuang masa di Twitter. Hewhewhew. Plus, lagipun sekarang ni kan aku tengah praktikal. So, seorang yang 'berkerjaya' macam aku ni memang sangat productive terhadap kerjanya... SANGAT... >.<

By the way, actually aku nya blog ni dah gila ar kat sebelah ni dia dah tak tunjuk iklan2 apa semua about me tu.. So kalau korang nak tengok benda2 tu semua korang kena tekan title blog post then barulah mende alah tu keluar kat tepi. Memang macam pukitiaw.. So kalau sape2 leh tolong aku betulkan blog aku ni aku sangat HARGAI. Let's make some love. lol.

Oklah aku nak gerak. Aku ada banyak kerja... Bye!! =)

Wednesday, December 28, 2011

Cakap pasal Agama~

Salam. Oh yeah. Petang tadi aku tweet pasal bertapa cintanya aku terhadap faith aku ( Islam ) tiba2 ada bastard ni datang entah dari mana, tweet me and trying to breech and to follow Jesus as the son of GOD. Sila tengok di bawah....!






Lepeh tu, nokharom ni tak pueh ati lagi pi balas2 apa aku tweet. Aku bagitahu ar dak2 twitter lain jangan layan bustard ni and guest what he replied :



After that, tweet itu tergantung sampai situ je. Dah tak tau nak balas lettew. Kalau rasa2 nak ajak berdakwah cara paling lame ass, bukan dekat Twitter ok. Nak berdakwah pergi ke church, ke chapel ataupun ke cathedral, bukan di laman sosial Twitter, FB ataupun Friendster ( eh ada lagi ke? lol.). Benda penganut agama paling banyak kat dunia tak cukup2 lagi nak mensongsangkan agama lain? Dafak lah kan. Kesimpulannya,
always believe that Allah is with us and always be faithful towards what you belief. Kbye. =)

Wednesday, November 30, 2011

DISKRIMINASI : GEMUK MACAM ANAK BADAK~


Gambar tiada kena mengena dengan MANUSIA yang hidup ataupun yang mati tapi ada kena mengena dengan BADAK AIR yang hidup ataupun yang mati.. >.<

Salam. Aku saja nak sudahi bulan November ni dengan membuat entri baru. WoooHooo. Sejak kebelakangan ini, sejak duk rumah ni, aku makan tidur makan tidur main game and tengok movie. Aku tak sedar aktiviti aku yang 'sihat' ni mengundang kecelakaan kepada aku sendiri. YES! Orang mula dah tegur aku GEMUK! Tahniah! Aku macam biasa 'very da defensive' masih nak menegakkan benang yang basah since aku rasa aku tak gemuk mana pun. Maybe pipi dah tembam tu adalah sikit2. Tapi aku memang percaya yang benang tu takkan nak tegak2 dah as soon aku try pakai seluar skinny aku yang bersaiz 29; SENDAT NAK MAMPUS! Oh Em Gee! What should I do?! I feel like the world has met it END and I can heard that ISRAFYLL has blew it horn for the JUDGEMENT DAY! *Aku saje je exaggerate lebih2. Kui3...

Now I'm thinking yeah memang aku dah gemuk balik. Aku just takut I'll be back to the same old me 10 years ago in which I was onlt 10 and I weight to almost 160 lbs (almost 80 kg) !!! That's fucking HUGE weight you see!! I'm terrified. Aku hanya dapat rasa slim sikit masa time aku form 5 in which berat aku around 125 lbs (65 kg) and turuunnn lagi bila masuk UiTM jadi118 lbs ( 56 kg!! ) jer tau!! Then la ni tiba2 naik balik noo! Aku takkan bagitahu berapa. Hahaha.. Aku harap aku boleh dapat balik berat ideal aku tu around 56kg to 65 kg ( korang pandai2 lah kira pounce dia berapa.. Maleh nak tulis >.< ).

Aku mula sedar ni sebab apa? Sebab ada sekor celaka ni ( budak laki) dok kacau2 msg aku. Kira hari2 lah dok msg aku. Nak kenal lah, kata kawan lama aku lah. Bila aku kata tak kenal gedik2 nyentap. Then aku tak kisahlah kan dia nak kawan balik ke apa. Then dia mintak Facebook aku dia nak add. Lepas dia mintak tu, dia usha2 laf Default Pic aku yang terkini tu then dia msg aku. dia cakap apasal dah 'mok2 bam2' ni? Aku cakap lah, 'WTF? my weight is just around 60 kg at the height of 172cm!!' Okay itu aku tipu tapi aku tak overweight lagi ok. HahaAHH.. And then kau tau babun ni lepas tu terus dah tak msg2 aku dah sampai sekarang. ADD PUN MEMANG TAKLAH KAN kat FACEBOOK aku. So dekat situ nampak sangatlah kan dia 'JUDGE AKU MENGIKUT UKURAN BADAN AKU'. Haaa, celaka2 laknatullah macam ni lah paling aku benci kat dunia ni. Kawan orang sebab orang tu ada body mantap, muka kacak, putih melepak dan semua yang hanya elok di 'pandangan mata'. Eyh, kau boleh blah lah sial. Kau pun taklah 'segak' mana pun! Ciss. Marah betul aku orang yang suka mendiskriminasikan orang lain ni. Sungguh WTF! >.<

Dear kawan lama yang sakit otak tahap kritikal,

FYI, kawan2 aku yang banyak aku kenal tak semua handsome, kurus, atau putih melepak macam kawan yang kau nak tu. Sorrylah aku tak boleh jadi seperti apa yang kau nak. Aku ni hanya manusia yang lemah yang perlu bimbingan lagi daripada orang lain. Bukannya 'zuhud' macam kau yang suka judge orang dari luar semata2. Kalau kau nak kawan lawa2 kau kawan dengan artist je ar! Senang citer. Huhuhu...

Lepas ni aku kena shed kan sikit lelemak kat badan aku ni. So aku dah start tak makan NASI dari semalam ok. Adoyaii. Puas aku psycho diri aku yang ' tak makan nasik takkan MATI! ' so aku pegang terhadap prinsip tersebut. Entah boleh tahan ke entah tak. Haizz.. Puas memikirkan hal yang tersebut. Hohoho..

So akhir kata, kalau siapa2 yang plan nak diet jugak macam aku marilah bersama2 menjalani hidup yang lebih sihat. Tak payahlah nak makan sangat fast food tu. HUhuhu. And kepada siapa2 yang punya kawan yang suka diskriminasi korang, buat2 lah tobat tak payah kawan dia. Tak guna pun kalau ada kawan macam ni. BUAT ROSAK AKHLAK DUNIAWI & UKHRAWI. Oklah. Chiowww~

Tuesday, November 8, 2011

Video Blogger Termahsyur *FAVOURITE AKU!

Hallo Dudes & Chicks. It's being a while. First of all aku nak wish SALAM AIDIL ADHA kat korang (walaupun dah raya-2). Pengorbanan aku? Aku rasa aku dah korbankan segala-galanya. aku punya duit, masa, tidur masa PART 5 hari tu. So aku rasa aku dah succeed... KOT. Wahhahahah..

Oklah. Malam ni aku tak nak carut lebih. Aku just nak share pasal minat aku yang suka stream video kat YouTube. Aku suka stream video K-pop, J-pop, BLOOPER And paling aku suka stream video blogger 'Malaysia' yang famous kat situ. So kat sini aku nak listkan 3 video blogger yang aku rasa aku suka usha and aku subscribe and aku follow. Aku listkan dari yang aku LEAST suka sampai AKU SUKA lah ok nak bagi dia macam surprise2 sikit. So let the LIST GO! ^___^~

2nd RUNNER UP goes to:

TENGKU FATIN !!




CLICK GAMBO untuk lagi BESO !


Description : Okaylah korang mesti tertanya2 siapa minah ni kan? Baru berumur 18 tahun (2011). Budak lagi dia ni. =.=" Okay dia VBlogger yang suka share ketidakpuashatiaan tentang everyday life dia dekat youtube. Everytime she posted her video it's all about how she interact with whom she thing is 'corrupted' like a video entitled 'ada dara, lu kolot #18' which briefly bring us to that the corruption of youth girls nowadays who think that loss virginity before marriage is COOL rather than girls' who didn't. Apa yang aku boleh komen aku suka dia sebab dia memang LANTANG gila apabila berhujah and tak FORMAL. Ya loo selalu aku tengok Vblogger lain nak buat video pun style2 macam nak bagi ceramah macam lecturer2 kat U. Memang aku pangkah lah Bblogger macam tu. Tettttt... Trademark minah ni adalah 'HOLO' yang aku pun terikut2.. hahaha. Aaa, lagi satu. Fatin ni jugak jenis yang bukan jiwang and aku rasa dia jenis FREE&EASY. She's cool. I can see. Dia pun selalu bila bab2 last2 tu ada buat segment 'PROMOTE TIME' which dia akan promote barang2 yang dia rasa KITA PUN PATUT ADA APA YANG DIA ADA. so it's cool she knew a lot of stuff that what she had we should also have. So that's that. FATIN is at number 3 on my Vblogger chart. ;)

YouTube Channel : http://www.youtube.com/user/ftnfdzl#p/u
Facebook Fan Page : Tengku Fatin Fadzil

YouTube video sample :


1st RUNNER UP Goes to... Jeng Jeng Jeng !!!

ANWAR HADI !!!!




MACAM BIASA CLICK GAMBO UNTUK BESOKAN..


Description: Haa, siapa tak kenal mat ni. Lahir pada tahun 1990, berasal dari Kedah dan masih menuntut di sebuah unuversiti di Australia, Video beliau yang selalu diutarakan penuh hujah2 berkaitan dengan life dia di Australia dan juga pengalaman dia kat sana. Also include pendapat dia tentang isu semasa yang ada antara 1 videonya yang agak 'KONTROVERSI' dek kerana mengheret nama isteri PERDANA MENTERI. Opps! It's ok dude. Mistake happen all time. Hahaha. But aku rasa apa yang dikatakan mat ni pasal dia komen pasal ROSMAH tu memang semuanya betul coz ROSMAH always 'breach' something without BRAIN. Opps, I did it AGAIN. hehhh. Nevertheless, I don't want to tall about politic issues here but as a civilian, me ( also including ANWAR HADI and probably MILLIONS out there) are doubtful about what ROSMAH reaction towards the TSUNAMI events that hit JAPAN early this year. HahAHAH~ *Dah speaking lah pulak aku ikut si ANWAR HADI. Hahahah.. Video dia kadang2 dimasukkan dengan unsur HUMOR but kind of SERIOUS, which tells the followers of what he tries to deliver in his video. Kind of good famous and attracts THOUSANDS of girls out there. Handsome? Ok lah jugak. Hahahaha... So 2nd place goes to ANWAR HADI. HeheHE~

YouTube Channel : http://www.youtube.com/user/IniAnwarHadi
Facebook Fan Page : IniAnwarHadi

YouTube video sample :


Last but not least... Haaa, HAMPA semua mesti dah boleh agak kan. Lagi2 aku dah guna BAHSA UTAGHA ni memang ampa dah tau lah kan.. Haa SIAPA SIAPA SIAPA? Mai habaq kat Cheq siapa dia! Gadis ka? Jantan ka? Jeng.. Jeng.. Jeng..!

And The WINNER goes to...........

MAT LUTHFI !!!!!!!!





CLICK GAMBAQ TU BESAQKAN GAMBAQ NA... Kui3..


Haa.. Apa? Ang pun fikir sama dengan aku jugak? Ya, Memang dia yang terbaik diantara yang terbaik! Video dia PALING BEST! Video dia PALING GEMPAK! Video dia PALING LAWAK! Video dialah YANG PALING KREATIF! Dia yang terbaik! MatLuthfi, I 'lappp' you! Let's MAKE LOVE!!! Tettttttttt! eh, let's be friend! Whahahhaha~ Aku kalau teruja memang macam ni so. mintak maap na.. Hahahah.. Lahir pada 1990, dan masih belajar di Australia dalam bidang kejuruteraan ( dah sama macam ANWAR HADI lah pulak... >.<), Video dia memang BEST aku cakap sebab dia sangat kreatif. Means what? Dia selalu utarakan isu semasa yang kebanyakannya berkaitan dengan KEREMAJAAN ( memang sesuailah dengan umur2 macam aku..) yang kebanyakannya banyak menyimpang. Moreover, isu2 tentang kebodohan rakyat MALAYSIA (terutamanya artis2 industri TANAH AIR MALAYSIA) dan kenapa kebodohan itu berlaku dan terjadi. Cukup pengisian. Aku enjoy. Every video dia post aku follow. Paling aku ingat video dia yang tentang dia jadi banyak2 karakter ada jadi Nyah lah, jadi Pak Imam lah, jadi ANWAR HADI lah dalam video tu. Sumpah LAWAK gila.. Ada lagi satu agak latest jugak video tentang group MALAYSIA bodoh yang nak jadi K-pop. So matlutfi ni ada bagi preview and dia buat video tu sebab nak sarkastik je dekat diorang ni. SUMPAH mahsyuk! Kan? Kan? Kan? HahHAaH. So, MatLutfi came up 1st on my Chart! Ehee.

Facebook Fan Page : MatLuthfi90



YouTube Sample Video :


Tamatlah sudah carutan aku hari ni tentang VideoBlogger favourite aku kat YouTube sana. TENGOK TITLE POST NI PUN KAU DAH TAU KAN. So lepas ni tak payah nak dok kecoh2 cakap weyh ada minah/mat ni famous weyh apasal kau tak suka? VIDEO dia Lagi best! Pejadahnya. Kan aku cakap FAVOURITE aku.! Don't be BANGANG okay. Aku tau ada banyak lagi Videoblogger yang macam famous like Maria Elena lah, Mentol Pecah, Afiq Says dan 'Etraxect' ( aku tak reti eja..)! Apa yang aku list ni adalah 'favourite' aku dan aku follow. Yang lain aku tonton jugak just aku tak berapa nak minat sangat arr. Walaupun famous tapi tergedik2 depan camera macam syiok sendiri. Huhuhuh. Sorry ya siapa terasa. Lol. Aku just minat yang spontan tak tergedik and ada pengisian itu aje. Huhuhu. Okaylah. Dah malam gila ni. Esok aku nak kerja. Berambus dulu. Adeau Amigo!!!

Sunday, October 30, 2011



I first listen to this song when I watch their performance in Japan and in coincident, I love the anime Ao no Exorcist which is their Ending theme use the sample of Take Off. I only sing few of the beginning of the song. No intention on singing it wholly. So, Enjoy and rate it. Thank you! Fighting~ ^^~

Tuesday, October 25, 2011

Part 6 sudah : Practical Training yaww!!

Assalamualaikum. Haa, hampa mesti ingat aku post sebab nak kutuk2 orang tapi korang SALAH ok. Post untuk kali ini mahu showoff tempat praktikal aku. kui3. As all you all have know, aku budak tourism. So tempat aku menelaah pekerjaan ni mestilah dekat area2 travel agency, event, tourism centre dah seumpamanya. So aku pilihlah TRAVEL AGENCY dan tempat yang aku pilih namanya Mayflower Holidays. Travel agency ni kalau budak tourism tak tahu baik korang pi repeat baliklah dari semester 1 kalau masih tak tahu lagi kan. Well actually aku pun baru tahu masa sem4. Wahaha. Nak cakap orang pulak Huhuhu.


Tu dia tersergam indah Mayflower Ipoh. Hakcipta tak terpelihara sebab aku snip dekat website Mayflower. Whahahaha.

First day aku daftar aku sampai around 8.50 a.m. Semangat gila datang awal2 tengok2 kedai tak bukak lagi. Then adalah seorang Chinese adult bukakan kedai tu. First time aku masuk aku kenal dengan sorang Uncle ni. A chinese. Mr Foo the name given. Uncle dah tua tapi sangat peramah. Dialah tunjuk ajar aku first2. Hehhee. Mr. Foo is kind of shy but he take care of me very care punya care. Hahahha.

Second person aku kenal Miss San. Miss San also a very good person. She show me how the company runs but to tell ya da truth 1st week aku kerja sini memang BOSAN NAK MAMPUS. Aku even mintak coordinator aku ( Puan Nina Farisha ) nak minta tuka tempat praktikal. Tak tahan beb. Alasan? Sebab hari2 aku datang online + Main FB + Main YM. Practical training apakah itu? Baik aku duk umah je online kat rumah. Atas katil yang lembut lagi okek. =.= Apa2 pun Miss San suka beri tunjuk ajar sebab aku ni kelam kaut punya olang. huhu. Thanks Miss San.

Third aku kenal Kak Azia. The only Malay colleague besides me and OTAI kat sini. Akak suka gossip tapi jangan main2 income dia and orang bawah dia lagi kuat and banyak daripada colleague yang lain. JANGAN PANDANG AKAK SEBELAH MATA DIK NON. Dia cakap. Hahhaha. Itu aku yang cakap sebenarnya weyh. Huhu. Akak Azia suka suruh aku buat kerja YANG BERKAITAN dengan TOURISM macam booking online ticket, fax number company, tekap invoice dan seumpanya. Hehehe.

Lastly aku kenal Miss Sherry and JACK. Miss Sherry tak rapat sangat tapi macam TOMBOY ja aku tengok. Hari tu kantoi rokok dengan aku tapi dia baik. Lagi satu kalau hampa nak tau dia suka main FARMVILLE. wahahaha. siapa2 member aku kat FB selalu lah sedar aku selalu update 'nyonya sebelah aku ni ladang dah besar sebab selalu main FARMVILLE' memang penternak alam maya yang berjaya betul nyonya ni. =.="

JACK pulak ok ja. Dia last aku kenal sebab few days aku masuk dia still on leave. Pergi mana pun Wallahualam. JACK pun sangat baik dia take care aku and suka lepaskan aku balik kerja 30minit awal. Itupun kalau boss aku pergi keluar. HUhuhu. Dia pun suka jugak nak try2 cakap macam orang MELAYU tapi FAILED. Apa2 pun aku suka DETERMINATION dia bercakap Melayu ala telor2 CINA. Dah memang CINA memang tak boleh larilah kan. Hhehehe. Love you JACK. hahah.


Ini dia Main office Tour Department. Ini aku guna CAMERA aku sendiri ok!


Brochures. Encik nak pergi mana? BHUTAN pun ada kalau nak pii.


ABACUS SYSTEM. Time kerja pun kena belajar benda alah ni. ANTI betoi aku. Tapi kira okay lagi daripada GALILEO tu. Lagi aku PENING! o_O||


FYI, office hour aku starts from 0900 until 1800!! Balik pukul 6 petang tu yang 'butthurt' gila2 tu... Bernanah punggung tunggu kat office sampai senja. Awal2 dulu lagi gila kerja sampai HARI SABTU. Nak mampus?! Last2 mama aku call BOSS suruh aku tak payah pi KERJA hari SABTU sebab aku ni practical student je bukannya WORKER. Kalau bagi allowance tak apa jugak. Huhu. Last2 TUHAN kabulkan doa aku jugak untuk dapat cuti hari SABTU. Yeah, Thank GOD and thanks BOSS. lapp you. Huhuhu.

In conclusion, sampai la ni kira aku puas hati lah. mula2 je kelam nak tukar tempat sebab masih belum adapted lagi and tak ada member. maybe sebab aku budak2 lagi kot. Cewah perasan muda. Hohoho. Thanks for reading. ADIOS AMIGOS BERAMBOS~~

Wednesday, September 14, 2011

Bila Gorilla Butthurt...

Salam. Posting untuk kali ni rasa macam malas nak menyumpah saranah ataupun nak trolled orang lebih2 tapi aku nak summarize je lah. Walaupun aku tahu 2,3 hari lepas ada sekor GORILLA MENGAMUK yang tengah kelaparan pisang ni 'BUTTHURT' tulis dekat blog dia yang dia tak puas hati pasal aku and paling penting aku KENA TROLLED! Yeah! Atas nasihat dan tunjuk ajar kawan-kawan aku, aku macam tak perlu balas apa2 pun yang dituliskan di blog FAT BITCH ini because it look PRETTY MUCH immature sebab dia ni lagi tua daripada aku. Dah tua2 ni memang cepat sangat rasa 'BUTTHURT' ya kak? Haizz... ( Click untuk perbesarkan GAMBAR )



Lepas aku baca memang tergelak2 arr! Guling2 punya gelak. HahahAHAHA... To tell ya da truth I have no damn probs with this fat bitch. I'm cool enough to deal with her. What she think of me is another side of me which is 'UNDENIABLY UNTRUE' and she is only in her own 'pain in the ass'. Frankly say my dear, I don't give a damn. Not even ONE.

Btw, aku dah kena UNFRIEND dah kot dengan dia. Actually dah lama tapi baru SEDAR. Wahahaha. Ada aku kisah? Kau kan cakap aku 'famous' and 'murahan' (first time dengar ada LELAKI MURAHAN) tapi aku bukan 'ATTENTION WHORE' macam kau jaja cerita kat orang lain. What a loser you are. Oh yeah, audition untuk season 3 THE BIGGEST LOSER ASIA dah nak keluar dah so boleh pergi ambik borang dan pergi daftar okek! Lol.

By the way FAT BITCH yang dah TUA,

About everything you SAID and ACCUSED me,